Behandelingen

Praktijk Kalkhoven is een logopedie praktijk gespecialiseerd in de behandeling van: dyslexie, dyscalculie en vaardigheidsproblemen gericht op de ontwikkeling en begeleiding van kinderen en hun ouders. In onze praktijk staat het kind centraal. Voor ieder kind hebben wij een aanbod op maat en werken we vanuit hun kracht en talent. Wij werken samen met en op de scholen om ervoor te zorgen dat de kinderen zich op hun eigen plek en binnen hun eigen leerlijn kunnen ontwikkelen. Hieronder vind u een beknopt overzicht van wat we doen. In het hoofdmenu en in de zijbalk vindt u links naar meer informatie over de behandelingen en de indicaties waar wij ervaring mee hebben.

Teacher helping pupil with reading in class

Wat kunnen wij betekenen voor u en uw kind?

Logopedie

Bij problemen in de spraak/taal, de communicatie, het gehoor, de stem, de ademhaling en moeilijkheden in het eten en/of drinken vanwege slikproblemen geven wij logopedie aan kinderen en volwassenen.

Huiswerkbegeleiding

Wij geven individuele huiswerkbegeleiding. Het kind weet vaak wel wat hij moet maken of leren maar niet hoe. Wij kunnen het kind helpen bij vele vakken die ze krijgen op het voortgezet onderwijs.

Dyslexie en dyscalculie

De kinderen met dyslexie en dyscalculie komen bij ons als ze onderzocht en gediagnosticeerd zijn bij een GZ-Psycholoog. We zijn dyslexie-medebehandelaar bij Adelante (voorheen Audiologisch Centrum Eindhoven), Praktijk Merkelbach en Fontys Fides voor de kinderen met een Ernstige Enkelvoudige Dyslexie. Met kinderen die een minder ernstige vorm van dyslexie, dyscalculie of spellings- en rekenmoeilijkheden hebben, werken we op dezelfde wijze. Zodra het lees- en leerplezier er is en de frustratie vermindert kan het kind weer doorgaan met zijn ontwikkeling.

Leren, plannen en uitvoeren

Als uw kind moeite heeft om zijn weg te vinden in het werken en leren op of voor school, gaan we samen aan de slag om te bekijken waar in het leerproces het mis gaat en welke weg wel bij hem past. We helpen u en uw kind met het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn bij het uitvoeren en plannen.

ADHD/ADD-Coaching

De ADHD/ADD-Coach biedt een kortdurende, praktische en oplossingsgerichte vorm van begeleiding. Ze is gericht op een positief veranderingsproces. Centraal staat het bereiken van een doel, verkrijgen van inzicht en het versterken van eigen kracht gebruikmakend van je talenten, vermogens en sterke punten.

De coach helpt het kind en/of de ouder om de huidige (ongewenste) situatie om te zetten naar een voor jou gewenste situatie.
We zullen samen de problemen inventariseren, oplossingen bedenken en de coach biedt vervolgens handvatten bij het uitvoeren hiervan.